Sunt coproprietar (50%) pe o casă de patrimoniu rural în județul Brașov. Cealaltă parte (50%) aparține unchiului meu. Eu am cumpărat partea mamei și jumătate din partea celui de-al treilea frate, iar unchiul meu cealaltă jumătate. Eu vreau restaurare, el a început în 2024 demolarea și reconstrucția (pensiune) fără acordul meu. Mi-a spus doar după ce deja începuse demolarea. Constructorii mi-au confirmat că vor continua și la alte corpuri (șură, grajd, bucătărie). Nu am semnat niciun acord, nu am fost consultată. A distrus elemente vechi importante pentru mine.
În plus, am fost constant intimidată verbal, și fiul meu mic a fost agresat verbal. Ce pot face? Ce optiuni legale sunt? Nu as vrea sa renuntz la loc pt ca Imi este Foarte drag, desi este Foarte greu emotional sa vad cum unele rude s-au intors impotriva mea pt venituri.
Pot oare sa ma apar legal si sa intru in vreun fel de asociatie cu unchiul meu pt a folosi spatiul impruna/separat cat are fiecare dreptul? Doresc idei si sugestii in plus de a-mi vinde partea sau partaj judiciar. Cu plusuri si minusuri.
Unchiul are 70 de ani.
Caut avocat sa ma reprezinte din Sibiu sau Brasov.
Avocații sunt listați în fiecare barou în parte. De asemenea există și pe acest forum la capitolul consultanți. Dacă așteptați să se ofere cineva, veți constata că nu aceasta e metoda.