avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt coproprietar (50%) pe o casă de patrimoniu rural ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt coproprietar (50%) pe o casă de patrimoniu rural în județul ...

Sunt coproprietar (50%) pe o casă de patrimoniu rural în județul Brașov. Cealaltă parte (50%) aparține unchiului meu. Eu am cumpărat partea mamei și jumătate din partea celui de-al treilea frate, iar unchiul meu cealaltă jumătate. Eu vreau restaurare, el a început în 2024 demolarea și reconstrucția (pensiune) fără acordul meu. Mi-a spus doar după ce deja începuse demolarea. Constructorii mi-au confirmat că vor continua și la alte corpuri (șură, grajd, bucătărie). Nu am semnat niciun acord, nu am fost consultată. A distrus elemente vechi importante pentru mine.

În plus, am fost constant intimidată verbal, și fiul meu mic a fost agresat verbal. Ce pot face? Ce optiuni legale sunt? Nu as vrea sa renuntz la loc pt ca Imi este Foarte drag, desi este Foarte greu emotional sa vad cum unele rude s-au intors impotriva mea pt venituri.
Pot oare sa ma apar legal si sa intru in vreun fel de asociatie cu unchiul meu pt a folosi spatiul impruna/separat cat are fiecare dreptul? Doresc idei si sugestii in plus de a-mi vinde partea sau partaj judiciar. Cu plusuri si minusuri.
Unchiul are 70 de ani.

Caut avocat sa ma reprezinte din Sibiu sau Brasov.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:53, 5 Mai 2025
Avocații sunt listați în fiecare barou în parte. De asemenea există și pe acest forum la capitolul consultanți. Dacă așteptați să se ofere cineva, veți constata că nu aceasta e metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire imobil si vanzarea partilor tibi12 tibi12 Daca bunicii se hotarasc sa imparta imobilul in 2 parti egale si terenul si casa,iar una din parti sa-mi revina mie prin vanzare-cumparare, iar cealalta unuia ... (vezi toată discuția)
Impartire 50% prin vanzare-cumparare catre x si 50% mostenire pt y? tibi12 tibi12 Bunicii vor sa-mi vanda jumatate din casa si din terenul aferent(aprox 2500mp). ei spun ca tatal meu si unchiul \"au rol\" pe o parte din proprietate. se ... (vezi toată discuția)
Lmobil cu zid comun cu vecinul,care e tentat sa-si demoleze partea,obligandu-ma astfel la cheltuieli mari pe care nu le pot suporta edytu edytu Buna ziua tuturor! Vreau sa supun atentiei dvs, urmatoarea situatie in care ma aflu si am marea rugaminte sa ma indrumati ce pot face in continuare. E vb ... (vezi toată discuția)