avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura minor pentru a calatori intre alte tari decat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura minor pentru a calatori intre alte tari decat România

Buna ziua,

Eu si fiul meu (15 ani) suntem stabiliti in Uk de 8 ani cu full settlement. Suntem cetateni romani si vrem sa calatorim in concediu in Turcia. Tatal copilului este cetatean roman cu domiciliu si resedinta in Romania. Can am plecat din romania a trebuit sa facem o procura notariala care e valabila pe 3 ani si urmeaza sa expire pe data de 25.05. Tot in aceasi data avem si concediul catre turcia cu revenirea in Uk pe data de 02.06. Trebuie facut un nou document sau acest document este valabil doar pentru parasirea romaniei ? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2025
CristiZau, utilizator
Nu este nevoie de un document sa revina in tara de domiciliu, in principiu, insa fiecare tara are propria legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor din uk in vacanta in turcia Juliaandy Juliaandy Buna seara poate ma ajutati si pe mune cu un sfat.sotul meu are un baiat din casatoria anterioara minor cu cetatenie romana. Noi suntem stabiliti in uk si ... (vezi toată discuția)