avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt beneficiarul unei polite de asigurare de viata.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt beneficiarul unei polite de asigurare de viata.

Buna ziua! Sunt beneficiarul unei polite de asigurare de viata. Asiguratul a decedat, firma de asigurare a dispus transferul fondurilor aferente conform politei incheiate. As vrea sa stiu:
1. daca aceste fonduri sunt neimpozabile conform articolului 62.g din legea 227/2015 actualizata pe site-ul ANAF in data de 15.01.2025.
2. daca se va schimba codul fiscal, schimbarile se aplica si retroactiv sau doar in ziua respectiva inainte?
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la anaf pentru vouchere pentru electrocasnice? silvia159 silvia159 Buna ziua Am beneficiat de doua vouchere pentru electrocasnice in anul 2021. Ce declaratie trebuie sa completez anul acesta la ANAF si care este termenul pana ... (vezi toată discuția)
Impozitare donatii in bani primite prin paypal de o persoana fizica ContSters292683 ContSters292683 Buna seara! Daca am un site ca persoana fizica si vizitatorii au posibilitatea de a dona dand click pe un buton si fiind redirectionati catre o pagina ... (vezi toată discuția)
Pfa - indemnizatie oug 30/2020...se impoziteaza sau nu ? pop sorin pop sorin PFA - Plata indemnizatiei mentionate si calculate conform in art. 15, alin. 1, din OUG 30/2020, ASTFEL: 1. 75% din salariul mediu BRUT pe tara, adica 5429 ... (vezi toată discuția)