avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua vreau sa fac o succesiunea dupa mama și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua vreau sa fac o succesiunea dupa mama și tatăl meu ...

Bună ziua vreau sa fac o succesiunea dupa mama și tatăl meu vitreg ( ne find infiata. Tatăl vitreg a avut un nepot din partea surori lui de care nu mai știm nimic de el . Țin sa menționez ca mama a divorțat de tatăl vitreg cu 2 luni înainte ca acesta sa decedeze . Ce pot face Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:33, 8 Mai 2025
Dvs o mosteniti doar pe mama dvs. Mama dvs a decedat ? au bunuri in comun ?
Da au bunuri în comun dar sint divorțați și trebuia sa se facă un partaj . Nu sa mai făcut deoarece tata a decedat după 2 luni după hotărârea de divort

gi-jane2 a scris:

Dvs o mosteniti doar pe mama dvs. Mama dvs a decedat ? au bunuri in comun ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs o moșteniți pe mama, deci jumatate din bunurile comune, veti mosteni dvs.
Trebuie sa cautati mostenitorii tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama, s-a recăsătorit, între ... Borota Sorin Borota Sorin Succesiune: Bună ziua,tatăl meu a divorțat de mama,s-a recăsătorit,între timp au murit pe rând mama vitregă(acum 12 ani),tata(acum 5 ani) și mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune ESCristian1981 ESCristian1981 Buna ziua, Tatal meu a decedat de curand si trebuie facuta succesiunea. Mostenitori sunt : sotia lui (mama mea vitrega ) , eu si nepotii din partea surorii ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)