avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Proprietar de ap. in Bucuresti plecat din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Proprietar de ap. in Bucuresti plecat din Rom. de ...

Buna ziua ! Proprietar de ap. in Bucuresti plecat din Rom. de 35 de ani iar sotia locuieste in Ap. Apartamentul este cumparat inainte de casatorie impreuna cu parintii lui. In CF si actele de la intabulare el este singurul proprietar . are 2 dosare pe rol in instanta : 1) de evacuare ( dupa hotararea instantei , sotia a facut apel ) 2 ) de divort( nu au copii ) inca nu s-a dat o hotarare . Intrebari : 1 ) Poate proprietarul sa vanda prin contract de vanzare cumparare in aceasta situatie ? 2) Am intrebat un notar din Buc , si vrea sa semneze si sotia ( acum in divort) contractul de vanzare cumparare . E normal ? E legal ? Sotia nu e trecuta nici CF si nici la intabulare . 3 ) Proprietarul vrea plata de 50 000 € in cash adica 1/2 . Cum dovedim la notar ? 4) Vanzarea ap.la notar se face numai pe raza unde se afla imobilul , adica in Buc. sau , si in alt judet ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Freistadt , utilizator 20:04, 9 Mai 2025
Buna ziua:
1. Da
2. Nu pt ca e bun propriu
3. Atentie la plafonul platilor cash. In acest plafon se poate plati cash si se face mentiune in contract
4. Notarul poate fi de oriunde.
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2025
Madalina Pascu, Avocat
la 3,.. deci legal pot sa-i platesc cash 50000€ pe care-i trec in contract cu semnatura vanzator-cumparator . E valabil?
Verificati plafoanele legale in functie de situatia in care va aflati dvs si cealalta parte: persoana fizica/juridica.
Am inteles . Multumesc frumos . Toate cele bune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare in rate marcel23 marcel23 Un unchi pe care l-am ajutat mult vrea sa imi vanda o garsoniera sub pretul pietei si in rate. El vrea neaparat cash. In contractul de vanzare cumparare vrea ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerespectat ///// lipsa_id lipsa_id Salutare Am o problema, si intotdeauna cand v-am cerut ajutorul acesta a venit prompt din partea voastra, si va multumesc din nou pentru ... (vezi toată discuția)
Intabuare in situatie de indiviziune AUREL.1945 AUREL.1945 Am sa descriu cat de simplu o disputa intre doi proprietari al aceluias imobil, fiecare cu apartamentul sau si teren total de 1843 mp, in CF-ul colectiv si ... (vezi toată discuția)