avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Este corectă aplicarea cotei de 9% daca eu am semnat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Este corectă aplicarea cotei de 9% daca eu am semnat promisiunea de cumpărare cu 5% TVA?

Bună ziua, In 2021 am semnat o promisiune de cumpărare cu un dezvoltator și am achitat un avans de 15000 euro cu TVA 5%. In 2025, după finalizarea apartamentului dezvoltatorul a refăcut calculul prețului de vânzare și a aplicat cota de 9 % pe prețul integral, inclusiv pe avansul achitat în 2021. Este corect? Este corectă aplicarea cotei de 9%, daca eu am semnat promisiunea de cumpărare cu 5% TVA? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: DineB , utilizator 22:32, 7 Mai 2025
Buna ziua,
Din pacate se putea pastra cota de tva de 5% doar pt locuintele livrate pana la 31 dec 2024, conf Legii nr 296/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract semnat in 2021 tva 5% ,predare imobil in 2024 , cat este cota de tva? BucurI BucurI Antecontract semnat in 2021 pentru o locuinta cu plata avans la dezvoltator cota tva 5% , predare imobil in 2024, se aplica cota de tva de 9%? Buna ... (vezi toată discuția)
Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)