Buna ziua,
Am deschis actiune in Instanta pt.eliminarea penalizarii pt.pensionare anticipata partiala,care trebuia,conform legii,sa se produca in Ianuarie 2025.
Doresc sa cer Instantei sa mi se aplice si legea 360 din 29.11.2023,adica indexarea pensiei conform acestei legi!
Intrebare: o pot face la prima infatisare a judecarii cererii mele,sau trebuie sa deschid o noua actiune in Instanta?
multumesc,
Nicu
1. Odata cu intrarea in vigoare a Legii 360 , nu mai exista pensie anticipata partiala . La data intrării în vigoare a legii, pensiile anticipate parțiale, stabilite conform legislației anterioare intrării în vigoare a prezentei legi, devin pensii anticipate, cu menținerea procentului de diminuare.
2. Reclamantul poate să îşi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat.
3. Modificarea cererii de chemare în judecată peste termenul prevăzut mai sus poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor părţilor.
Pai o LEGE nu se poate aplica retroactiv,iar eu nu am cerut eliminarea pensiei anticipate partiale !
Citez : Am deschis actiune in Instanta pt.eliminarea penalizarii pt.pensionare anticipata partiala,care trebuia,conform legii,sa se produca in Ianuarie 2025.
Deci in dec 2024 am implinit 65 de ani,in ianuarie trebuia ca numarul de puncte realizat sa se inmulteasca cu VPR si sa primesc diferenta de 920 lei retinuta ca penalizare.N-am primit-o nici acum!
Daca tot ca tine au inteles cei din min muncii,AFERIM ! Mai am de asteptat !
Eu am intrebat:LA PRIMUL TERMEN,PE LANGA ACORDAREA PENSIEI INTEGRALE(deci eliminarea penalizarii)cu plata cu dobanda de referinta a BNR,pot cere si acordarea indexarii de la 01.01.2025?
Cei care au cerut asta,au castigat!
Ce e atat de greu-pt.unii imposibil !?? In acelasi proces,pot cere cealalta indexare sau depun o noua plangere?
NU MAI RASPUNDETI DACA sunteti analfabeti functionali !
Multumesc,Nicu
Am primit decizia cu pensia integrala,din data de 12.12.2024-cand am implinit 65 de ani si o zi,am primit si niste bani,dar in instanta mi-am mentinut cererea de prezentare a modului de calcul si recalcularea pensiei pe baza adeverintelor depuse.
Am infatisare pe 26.09. Va tin la curent !
Succesuri !