avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul cand faci o fapta pe teritoriul Sloveniei si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul cand faci o fapta pe teritoriul Sloveniei si esti judecat ...

In cazul cand faci o fapta pe teritoriul Sloveniei, si esti judecat in Romania, ai dreptul sa ceri sa fii judecat de Slovenia?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:39, 9 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca sunteti judecat in Romania pentru o fapta comisamai intai in Romania. Urmeaza si judecata in Slovenia pentru fapta comisa in Slovenia. Se fac intelegeri intre tari, in acest sens.
acest răspuns util
Infracţiunile săvârşite în afara teritoriului României se judecă de către instanţele în a căror circumscripţie se află locuinţa suspectului sau inculpatului persoană fizică ori, după caz, sediul inculpatului persoană juridică.
acest răspuns util
Nu se poate raspunde asa cu google. Trebuie vazut despre ce este vorba in dosar. Si stabilita situatia juridica.
Dispozitiile Art.41 - 42 cod procedura penala se citesc impreuna cu Art.8 - 11 cod penal si cu Legea 302/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul la care se pune plangerea penala haiawata haiawata Plangerea penala se depune la Parchetul de la domiciliul partii vatamate sau la Parchetul de la domiciliul faptuitorului? Daca eu sunt din Cluj si am fost ... (vezi toată discuția)
Ce parchet este competent teritorial Manole Dumitru Manole Dumitru Eu locuiesc in Constanța, și trebuie sa fac o plângere impotriva unei persoane din Iasi, fapta este abuz contra intereselor persoanelor, Competent este ... (vezi toată discuția)
Plangere penala katai82 katai82 Buna ziua, Unde trebuie depusa o plangere penala pentru loviri si alte violente? Multumesc! (vezi toată discuția)