Am urmatoarea situatie:
- parintii mei sunt divortati din 1989. In urma casatoriei au rezultat 2 copii: eu si sora mea (ambele adulte);
- in urma divortului tatal meu s-a recasatorit si a mai rezultat un copil, acum adult;
- anul acesta au decedat tatal meu si sotia acestuia (ambii au decedat in februarie 2025);
- copilul rezultat din a doua casatorie a tatalui meu nu vrea sa-mi dea nicio lamurire vis a vis de masa succesorala;
- in aceasta situatie am reusit sa scot duplicat dupa certificatul de deces al tatalui meu, insa nu cunosc care sunt pasii ce ii am de urmat vis a vis de masa succesorala (nici nu stiu daca exista).
Mergeti la primaria de domiciliu si cereti anexa 24 si mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare. Mai departe depinde ce doriti, cat va grabiti etc. Puteti notifica celalalt mostenitor si sa il puneti in intarziere.
- sa merg la Primaria de domiciliu a tatalui?
- ce inseamna declaratie de acceptare?
- ce inseamna sa " il pun in intarziere"?
Va multumesc pentru lamuriri!
Da, la primaria de la domiciliul tatalui. Pentru declaratia de acceptare vorbiti cu un notar, pentru restul cu un avocat. Neacceptarea in termen va face straina de succesiune. Mergeti si discutati cu profesionisti, sunt multe de inteles si explicat.
Mergeti la primaria de domiciliu si cereti anexa 24 si mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare. Mai departe depinde ce doriti, cat va grabiti etc. Puteti notifica celalalt mostenitor si sa il puneti in intarziere.
Mostenire
Mati82
Tata ha cumparar in 1964 o casa cu prima sotie sau divortat dar au avut doi copi ,sa recăsătorit si a mai avut un copil.Tata a murit ,ultima lui soție a ... (vezi toată discuția)