Am urmatoarea situatie:
- parintii mei sunt divortati din 1989. In urma casatoriei au rezultat 2 copii: eu si sora mea (ambele adulte);
- in urma divortului tatal meu s-a recasatorit si a mai rezultat un copil, acum adult;
- anul acesta au decedat tatal meu si sotia acestuia (ambii au decedat in februarie 2025);
- copilul rezultat din a doua casatorie a tatalui meu nu vrea sa-mi dea nicio lamurire vis a vis de masa succesorala;
- in aceasta situatie am reusit sa scot duplicat dupa certificatul de deces al tatalui meu, insa nu cunosc care sunt pasii ce ii am de urmat vis a vis de masa succesorala (nici nu stiu daca exista).
Mergeti la primaria de domiciliu si cereti anexa 24 si mergeti la un notar si dati o declaratie de acceptare. Mai departe depinde ce doriti, cat va grabiti etc. Puteti notifica celalalt mostenitor si sa il puneti in intarziere.
- sa merg la Primaria de domiciliu a tatalui?
- ce inseamna declaratie de acceptare?
- ce inseamna sa " il pun in intarziere"?
Va multumesc pentru lamuriri!
Mostenire
Mati82
Tata ha cumparar in 1964 o casa cu prima sotie sau divortat dar au avut doi copi ,sa recăsătorit si a mai avut un copil.Tata a murit ,ultima lui soție a ... (vezi toată discuția)