Buna ziua si multumesc anticipat pentru un raspuns!
Am urmatoarea situatie cu PROVIDENT:
Cumnata decedata in 14.12.2024, avea credit la Provident, achita ratele lunar in data de 13.
In 13.01.2025 am contactat reprezentantul Provident si i-am solicitat o intalnire, care a avut loc in 14.01.2025. I-am comunicat decesul si am solicitat sa achitam restul datoriei cumnatei la Provident. Ni s-a comunicat ca nu mai are nici o datorie si creditul este inchis, daca achitam doar pe cele 3 saptamani din anul 2025, ceea ce am si facut, pe loc, cash. Plata este trecuta in tabelul"tipic" de rate, dar nu am primit chitanta. Tot dansa ne-a comunicat ca ne vedem peste aproximativ o luna sa ne dea adeverinta de inchidere a creditului.
In 13.02.2025, am solicitat printr-un mesaj de tip SMS trimiterea adeverintei de inchidere.
Ni s-a raspuns ca trebuie sa cerem adeverinta de la sediul central din Bucuresti, personal si a confirmat inca odata ca este inchis creditul.
Am solicitat adeverinta de la sediul central Provident din Bucuresti(noi suntem din Cluj) si ni s-a comunicat ca trebuie sa trimitem certificatul de mostenitor ca sa ne dea adeverinta, fara sa ne comunice rate restante sau situatia creditului.
Ne-am prezentat la un notar solicitand certificatul de mostenitor, i-am prezentat acestuia si situatia cu Provident. Acesta a solicitat Provident situatia iar raspunsul este ca mai sunt de achitat 2900lei.
Acum vin intrebarile noastre:
1. Daca ni s-a comunicat ca este credit inchis atat verbal cat si pe SMS, este posibil sa fi "curs" ratele in continuare de la data decesului pana astazi?
2. Care sunt variantele pe care ni le-ati propune de urmat in continuare?
3. Creditul presupune preluarea automata de catre mostenitori? Ce s-ar intampla sau ce s-ar fi intamplat in cazul in care noi nu aflam ca exista acest credit?
Multumesc mult pentru un raspuns!
1. Sunt multe posibilitati, nu putem ghici.
2. Fie discutati cu uun avocat, fie verificati contract, rate, de unde vin diferentele etc.
3. Nu presupune prelularea automata. Nu pot sti ce ar fi fost daca...
Inca o intrebare: Provident are dreptul legal sa ceara un certificat de mostenitor de la noi, daca mostenitorii nu suntem in relatii contractuale cu Provident? Multumesc!
Camatari legali ?!
Lauraa1
Buna ziua!
O buna prietena de-a mea a apelat la cei de la Provident pentru un imprumut. Din nefericire, nu ea s-a \"bucurat\" de banii imprumutati, ci ... (vezi toată discuția)