Buna ziua,
Tatal meu a decedat in august 2019. Astazi, 6.04.2020 am reusit sa ii deblochez celularul.
A primit un sms in luna februarie de la Provident, cu o rata scadenta de 1700 lei. Este singurul sms in legatura cu acest Ifn pe care l a facut.
Am nevoie de un sfat de la dumneavosatra inainte sa sun la Provident si sa cer mai multe detalii.
Ma pot da in judecata ca mostenitor pentru recuperarea sumei? Daca da, am nevoie de un avocat? Nu am bani in aceasta perioada pentru ca a tata a lasat in urma lui o multime de datorii de zeci de milioane.
Daca acceptati succesiunea tatalui dvs atunci acceptati si datoriile acestuia.Trebuie văzut dacă datoriile nu depășesc valoarea bunurilor moștenite.Oricum un eventual demers juridic nu se poate realiza în următoarele luni asa ca nu e chiar graba..
Luati legatura cu cei de la Provident. Eventual preluati acel contract de credit dar puteti solicita un termen tinand cont de starea de urgenta din prezent.
Provident, atata timp cat nu ati dezbatut succesiunea, nu va poate executa silit. Va poate da in judecata, dar termenul, tinand cont ca toate cauzele care nu constituie urgenta nu se judeca, poate fi anul viitor.
Daca de pe urma tatalui aveti bunuri ce au valoarea mai mare decat datoriile lasate, impreuna cu ceilalti mostenitori, sotia tatalui, fratii dvs, dezbateti succesiunea si impartiti atat activul cat si pasivul .
Mostenire
mihaela6
Buna ziua.am o fetita care a rezultat din relatia cu fostul concubin.fetita a fost recunoscuta de acesta.tatal fetitei a decedat saptamana trecuta.ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu datorii
NicJo
Buna ziua,
Parintii mei sunt divortati de peste 30 de ani. Nu am avut absolut nici o legatura cu tatal meu. Nu i-a pasat, nu a platit pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)