avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am o situatie cu o firma ce se ocupa cu formarea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am o situatie cu o firma ce se ocupa cu formarea profesională ...

Buna ziua.Am o situatie cu o firma ce se ocupa cu practicarea unor cursuri de formare profesionala,am platit integral 3600 de lei pe 27 Februarie iar in urmatoarea zi am ales sa reunt la acesta(era un curs de Design Interior ce urma sa se desfășoare fizic in Brasov. Am anuntat administratorul firmei ca doresc sa renunt si am agreat împreuna (am confirmarea pe mail) ca imi va restitui taxa de înscriere in termen de 30 de zile lucrătoare,lucru care nu s-a mai întâmplat(aveam dreptul legal sa renunt in 14 zile,fara vreun motiv). Am facut sesizari la Anpc, Politie, Ministerul Muncii,Anaf,fara niciun rezultat până acum. As dori, daca se poate sa ma sfătuiți cum as putea sa imi recuperez banii, cam care ar fi costurile pentru contractarea unui avocat si daca exista posibilitatea ca administratorul firmei sa preia costurile adiționale (de judecata& plata avocatului). Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nicoleta-.musat23 , utilizator 18:17, 8 Mai 2025
O actiune in instanta sau medierea ar mai fi ca solutii.
Daca aveati dreptul legal (scrie in contract/ oferta, etc.), sa renuntati in 14 zile, fara sa motivati, notificati administratorul firmei si cereti motivul (in scris) pentru care nu si-a respectat promisiunea, Mentionati ca sunteti dispus, sa deschideti actiune in instanta in conditiile in care nu primiti banii pana la data de ... (mentionati o data acceptabila).
Va multumesc pentru raspuns,Este mentionat pe site-ul firmei,dreptul de a cere returnarea taxei in termen de 14 zile si ,da,i-am dat domnului un termen dar se pare ca doar promite ca o va face.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca aveati dreptul legal (scrie in contract/ oferta, etc.), sa renuntati in 14 zile, fara sa motivati, notificati administratorul firmei si cereti motivul (in scris) pentru care nu si-a respectat promisiunea, Mentionati ca sunteti dispus, sa deschideti actiune in instanta in conditiile in care nu primiti banii pana la data de ... (mentionati o data acceptabila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract ovb dupa o zi anateodora80 anateodora80 Buna ziua, In urma discutiei cu un reprezentant OVB, sora mea a fost de acord cu semnarea unui contract, si a platit in avans suma de 600 de lei pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor anstr anstr Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Detin impreuna cu sora mea un certificat de mostenitor ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma ... (vezi toată discuția)