avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună dimineața. Aș dori un sfat vă rog, lucrez în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună dimineața. Aș dori un sfat vă rog, lucrez în Germania ...

Bună dimineața. Aș dori un sfat vă rog, lucrez în Germania part-time si online pentru o firmă din România, sunt însărcinată in 8 luni. As dori sa stiu daca este posibil sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului in Romania și in Germania. Sau se aplica doar in Germania? Daca da cum se procedează? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana1591 , utilizator 13:46, 9 Mai 2025
Nu cred ca este posibil in tara sa beneficiati de indemnizatie , deoarece:

Drepturile prevăzute de OUG 111/2010 se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Nu cred ca este posibil in tara sa beneficiati de indemnizatie , deoarece:

Drepturile prevăzute de OUG 111/2010 se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Andreea Oana C. Andreea Oana C. Buna ziua, Sunt angajata in Romania, cu plata contributiilor la zi. Sunt insarcinata. Tatal este cetatean german. As dori sa stiu cum pot proceda pentru a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soțul meu lucrează in germania de 8 ani, iar eu ... Mlb0905 Mlb0905 Bună ziua! Soțul meu lucrează in Germania de 8 ani, iar eu lucrez in România. Intenționez sa demisionez si sa merg sa locuim împreună. In situația in ... (vezi toată discuția)