avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme contract de credit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme contract de credit

am incheiat in octombrie 2007 cu o banca un contract de credit in euro . in contractul este prevazut dobanda fixa de 6.2 procente/an -dobanda fixa. tot in contract se specifica ca banca poate modifica valoarea dobanzii in functie de euribor, robor....
dupa un an banca ma notifica ca este nevoita sa imi mareasca dobanda si imi trimite un alt scadentar cu o dobanda de 7,2 procente/an
eu nu sunt deacord cu aceasta modificare avand in vedere ca la incheierea contractului am ales respectiva banca si respectivul pachet de creditare penrtru dobanda fixa de 6.2 procente desi poate pe un contract cu dobanda variabila primeam mai mare creditul.
ce pot sa fac...
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 10:47, 15 Februarie 2010
Sunt mai multe motive pentru care bancile din Romania actioneaza in felul pe care-l observam in prezent:
- permisivitatea cadrului legal (nu se aplica pe plan national, Directivele europene);
- permisivitatea si slabiciunea organului de supraveghere bancara;
- puterea de loby a fiecarei banci si a palariei lor, Asociatia Romana a Bancilor;
- slaba putere a Agentiei Nationale de Protectia Consumatorului;
- si, ultima, dar in fapt, CEA MAI IMPORTANTA: SLABA EDUCATIE in domeniul utilizarii serviciilor bancare si a cunoasterii drepturilor legale pe care le vedem la CONSUMATORUL ROMAN.

- solicitati restituirea diferentei de dobanda calculata deoarece noua dobanda stabilita de banca nu va este opozabila , sau ...sa se considere diferenta de dobanda plata in avans a ueni rate din scadentar ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda fixa...modificata unilateral ec.alice5 ec.alice5 am incheiat in octombrie 2007 cu o banca un contract de credit in euro . in contractul este prevazut dobanda fixa de [b]6.2 procente/an -dobanda fixa[/b]. tot ... (vezi toată discuția)
Dobanda marita abuziv (?) relu69 relu69 Sunt administratorul unei societati comerciale care a contractat un credit ipotecar pentru a achizitiona un imobil in valoare de 140.000 EUR. In contract e ... (vezi toată discuția)
Micsorare rata banca clodet clodet 1)cum pot sa-mi micsorez rata lunara pe care o am de dat la banca? (vezi toată discuția)