avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Băiatul meu a terminat facultatea la 22 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Băiatul meu a terminat facultatea la 22 de ani ...

Bună seara! Băiatul meu a terminat facultatea la 22 de ani și nu a continuat cu masterul, urmând niște cursuri online la care participă 2 zile pe săptămână ( online) . Întrebarea mea este dacă legea ma obligă sa-i platesc pensie alimentara și în astfel de situații? Dacă el face pauză și nu se înscrie la master pana la 24 de ani eu plătesc în tot acest timp?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 00:09, 11 Mai 2025
Buna ziua

Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani (cod civil, art 499).

Legea nu defineste exact continuarea studiilor.

Dvs platiti numai cat timp baiatul face dovada ca este in continuarea studiilor. Daca nu mai continua studiile, nu sunteti obligat sa platiti.

In orice caz, fiind major, baiatul va trebui sa solicite el insusi in instanta plata pensiei de intretinere si atunci judecatorul va stabili in functie de situatia concreta a lui (daca lucreaza de exemplu) daca acel curs este sau nu acceptat ca si continuare a studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma aflu și eu în următoarea situație: din prima ... Florin 69 Florin 69 Buna ziua. Ma aflu și eu în următoarea situație: Din prima căsătorie am o fata de 24 de ani, iar în prezent sunt recăsătorit și am un băiat de 5 ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kisslivia kisslivia buna ziua, mama plateste pensie alimentara unui copil.acest copil a terminat facultatea(in acest timp a primit pensia alimentara). in hotarare specifica ... (vezi toată discuția)