avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierderea dreptului de mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierderea dreptului de mostenire?

Buna ziua!
Tatal meu a avut 3 frati, din care numai el si un frate au facut succesiunea dupa moartea ultimului parinte(respectiv bunica mea). A murit si tata si fratele. Eu am dezbatut succesiunea dupa tata, dar singura fata a unchiului meu nu a realizat acest lucru. Nici ceilalti mostenitori dupa ceilalti 2 frati(sunt 30 de ani). Eu vreau sa vand din casa batraneasca 1/6 ce imi revine in urma succesiunii. Pot face acest lucru? Ceilalti mostenitori, daca nu au facut succesiunea, pierd dreptul la mostenire?Vreau sa precizez faptul ca numai eu am contribuit la ingrijirea imobilului, a curtii si am platit impozitul aferent casei.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2025
vyo, utilizator
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 16:50, 14 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, posibil sa fiti intr-o eroare juridica. Nu exista ca doar o parte din mostenitori sa dezbata succesiunea. Succeesiuna se dezbate fie pt toti fie nu se dezbate. Prin urmare, poate o parte din mostenitori au acceptat succesiunea, nu au dezbatut-o, acest lucru este posibil. Cel mai bine mergeti cu toate actele la un avocat care sa le studieze si sa va dea un raspuns pentru a evita confuzii care va vor dezavantaja pe dvs. intrucat e posibil ca la intrebari gresite sa primiti raspunsuri gresite.
Eu nu stiu toate incurcaturile care s - au facut in aceasta situatie. Mama mea mi- a spus ca de fapt casa batraneasca nu este trecuta in cartea funciara(doar terenul), pt ca nu s-a ocupat nimeni sa o treaca, desi in actul de mostenire eu si fratele meu figuram cu 1/6 din casa. Ce putem face ca sa fie trecuta si casa in Cartea Funciara si sa ne putem vinde cota? Avem un cumparator care ar vrea sa restaureze casa care e pe structura de bârne si este in stare de degradare.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, posibil sa fiti intr-o eroare juridica. Nu exista ca doar o parte din mostenitori sa dezbata succesiunea. Succeesiuna se dezbate fie pt toti fie nu se dezbate. Prin urmare, poate o parte din mostenitori au acceptat succesiunea, nu au dezbatut-o, acest lucru este posibil. Cel mai bine mergeti cu toate actele la un avocat care sa le studieze si sa va dea un raspuns pentru a evita confuzii care va vor dezavantaja pe dvs. intrucat e posibil ca la intrebari gresite sa primiti raspunsuri gresite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in 2024 am intrat in posesia unui titlu de proprietate ... 1519 1519 Buna ziua! In 2024 am intrat in posesia unui titlu de proprietate pentru padure , a mamei cu ceilalti 5 frati ai ei ( mostenire dupa tatal mamei) in acel titlu ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune teren ... DanaAndrei DanaAndrei Bună ziua! Bunicii au avut o casa și terenul aferent pe care le-au vândut în 1995 părinților mei. Ei au locuit în casă până la deces și au ... (vezi toată discuția)