In perioada 1985-1990 am lucrat 1/2 norma si am urmat cursurile universitare la seral, cu frecventa. In aceasta perioada, anual, am beneficiat de cate o luna concediu fara plata ptr studii. Conform legii,
una dintre perioadele asimilate stagiului de cotizare este acela în care o persoană: a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvenţă ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective ori a unui ciclu de studii universitare, de formare iniţială, cu condiţia absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licenţă, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz.
Avand in vedere ca eu am ma incadrez la cursuri cu frecventa, va rog sa-mi spuneti daca lunile fara plata si diferenta de 1/2 norma se poate considera stagiu asimilat.
Art. 16 C.mun.
...
(6) Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.
....
Perioadele asimilate stagiului de cotizare se valorifică numai în situația în care aceste perioade nu se suprapun cu stagii de cotizare realizate în condițiile legii.