avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Sunt persoană juridică ce desfășoară activitate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Sunt persoană juridică ce desfășoară activitate de comerț cu auto second

Sunt persoană juridică ce desfășoară activitate de comerț cu autoturisme second-hand. Până în prezent nu am fost plătitor de TVA, dar am fost înregistrat în scopuri intracomunitare și am achiziționat autoturisme din UE cu taxare pe marja de profit (conform mențiunii din factură). Începând cu luna iunie voi deveni plătitor de TVA. Pentru autoturismele aflate pe stoc, achiziționate în perioada în care nu eram plătitor de TVA, cum trebuie să le facturez după data înregistrării în scopuri de TVA: cu TVA sau fără TVA, având în vedere că la achiziție am plătit TVA pe marja de profit? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 12:08, 12 Mai 2025
Buna ziua,

Fiind inregistrat in scopuri de TVA cf. art 317 (" înregistrat în scopuri intracomunitare") nu aveati dreptul sa aplicati TVA la marja de profit.
Va recomand sa verificati cu un consultant fiscal situatia in detaliu si sa rectificati declaratiile depuse.

Tot consultantul fiscal o sa va lamureasca si legat de o eventuala ajustare a TVA pentru autoturismele aflate pe stoc.

Va las aici un material de la ANAF.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva aplicat la marja profitului oanamari98 oanamari98 Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta. La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)
Tva import masini second -hand spatiul ue oscarcuba oscarcuba Buna ziua, Detin o firma cod caen 4511 comert autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone) inclusiv import export,platitoare de tva.Masinile second- hand ... (vezi toată discuția)
Achizitii second hand Total Contabilitate Total Contabilitate As dori sa fiu lamurit in legatura cu o situatie. Achizitionez un autoturism second hand dintr-o tara UE si pe factura scrie: - \\"Triunghiular: ... (vezi toată discuția)