avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura cu tva aplicat la marja profitului
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura cu tva aplicat la marja profitului

Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta.
La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, se inregistreaza 4426-4427,
iar la vanzare se aplica tva la marja profitului, respectiv, diferenta dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare.
Intrebare este, cum se completeza factura , ca sa se reflecte tva la marja profitului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 10:15, 22 Iulie 2012
din punctul meu de vedere este total gresit modul de abordare al spetei.
nu puteti aplica regimul special al marjei de profit, achizitia autoturismelor din germania reprezentand operatiuni taxabile in romania prin formula 4426 = 4427.
in aceste conditii vanzatorul din germania nu a aplicat regimul special al bunurilor second hand si nici dvs. in calitate de cumparator-revanzator nu-l puteti aplica.

daca cumparatorii finali din franta sunt inregistrati in scopuri de tva, veti emite facturi fara tva, vanzarile fiind scutite cu drept de deducere (livrari intracomunitare de bunuri).

daca bunurile sunt transportate din germania direct in franta, livrarile reprezinta operatiuni triunghiulare si comporta alt tratament fiscal.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)
Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)