avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Polița de asigurare pe locuință dacă mătușa e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Polița de asigurare pe locuință dacă mătușa e uzufructuar ...

Polița de asigurare pe locuință dacă mătușa e uzufruct viager după moartea ei suntem stăpânii că strănepoții am dreptul sa fac asigurare pe casa sau după decesul ei.
Care e procedura.
Cel mai recent răspuns: Magie1 , utilizator 19:34, 12 Mai 2025
Buna ziua

Asigurarea o face persoana care are dreptul de proprietate.
Contractant (adica platitor), puteti fi dv, asiguratul este persoana care este proprietar-adica matusa dv. In situatia in care se produce un eveniment asigurat , persoana care inacaseaza despagubirea este asiguratul ( proprietarul), daca nu a imputenicit in mod expres o alta persoana.
La Primărie apare numele meu și al sorei înregistrat plătim impozitul,pe partea donației a tatălui decedat e dezbătută moștenirea eu cu sora avem certificat mostenitor.

Olga Tanasa a scris:

Contractant (adica platitor), puteti fi dv, asiguratul este persoana care este proprietar-adica matusa dv. In situatia in care se produce un eveniment asigurat , persoana care inacaseaza despagubirea este asiguratul ( proprietarul), daca nu a imputenicit in mod expres o alta persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strănepoții pot plati datoriile matusei imprumuturi pensionari ... Magie1 Magie1 Strănepoții pot plati datoriile matusei imprumuturi pensionari dacă decedează. Persoana care are grijă de mătușa și decedează e obligata sa anunțe ... (vezi toată discuția)
Proprietara, sau nu? adyzar adyzar va adresez aceste randuri in speranta ca ma veti putea lamuri intr-o problema. Sunt proprietara unui apartament cu acte in regula, prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare floridan floridan Buna ziua. Am primit acum 2 ani un act de vanzare cumparare de la o matusa handicapata.In acel act scrie asa: \" cumparatoarea intra de drept in stapanirea ... (vezi toată discuția)