Bună ziua! Am deschis o Întreprindere Individuală (cafenea) şi am angajat o persoană. Puteți să-mi spuneți cum şi când trebuie să-i plătesc contribuțiile la stat?
1. Contribuția de asigurări sociale calculată și reținută potrivit legii se plătește la bugetul asigurărilor sociale de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile .
2. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate calculată şi reţinută potrivit legii se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile .
3. Impozitul calculat și reținut reprezintă impozit final și se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.
Plata se efectueaza la unitatile Trezoreriei Statului in raza caruia angajatorul are sediul social.
Conventii civile
andradaa
Buna ziua , as avea si eu o intrebare ? Stie cineva pentru un administrator de bloc angajat in baza unei conventii civile care conform ordonantei 82/2010 ... (vezi toată discuția)