avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am deschis o Întreprindere Individuală ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am deschis o Întreprindere Individuală (cafenea) ...

Bună ziua! Am deschis o Întreprindere Individuală (cafenea) şi am angajat o persoană. Puteți să-mi spuneți cum şi când trebuie să-i plătesc contribuțiile la stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 13 Mai 2025
1. Contribuția de asigurări sociale calculată și reținută potrivit legii se plătește la bugetul asigurărilor sociale de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile .

2. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate calculată şi reţinută potrivit legii se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile .

3. Impozitul calculat și reținut reprezintă impozit final și se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

Plata se efectueaza la unitatile Trezoreriei Statului in raza caruia angajatorul are sediul social.
Trebuie să merg personal la trezorerie pentru a plătit aceste taxe?
Se poate face plata si online...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile andradaa andradaa Buna ziua , as avea si eu o intrebare ? Stie cineva pentru un administrator de bloc angajat in baza unei conventii civile care conform ordonantei 82/2010 ... (vezi toată discuția)
Oug 58 conventie nu cim gherescuclaudia gherescuclaudia Buna ziua, Am conventie civila cu doua firme. Una din acestea plateste tot impozitul pe venit, cealalta plateste 10% , restul de 6% trebuie platit de ... (vezi toată discuția)
Termen de plata taxe si impozite ndan57 ndan57 Buna ziua, taxele si impozitele catre stat respectiv Bss si fondurile speciale se achita pana la data de 25 ale lunii in curs sau pana la data 25 ale lunii ... (vezi toată discuția)