avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare comuna la bloc nou - nedivizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare comuna la bloc nou - nedivizata

Parcare comuna la bloc nou,

Buna ziua, am achizitionat in urma cu cativa ani un apartament.
In contractul de vanzare-cumparare (pe langa detaliile apartamentului si spatiilor comune de pe scara blocului) este mentionata cota de 50.61/1720 parti din terenul aferent apartamentului care cuprinde intre altele un loc de parcare nemarcat.
Multi locatari din bloc au doua masini, o persona are vreo patru (ca se ocupa cu bisnita de masini) iar locurile sunt insuficiente, se aplica regula primul care vine ocupa parcarea. In felul asta s-a ajuns ca jumatate din locuri sa fie ocupate de epave care nu au fost miscate din parcare de ani de zile.
Ca sa fie situatia mai hilara, constructorul blocului a facut un intreg cartier, 8 blocuri, iar acum incearca sa vanda separat parcarile fara sa poata oferi un act de proprietate, doar montand un indicator cu numarul apartamentului de care apartine parcarea. Unii locatari, ca sa evite problemele au dat banu, au primit o hartie fara valoare de la constructor si un notar si au primit un "indicator" de parcare.
Unele blocuri au tinut sedinte si au impartit parcarile aferente, si-au montat indicatoare si au crezut ca au rezolvat problema.
Doar ca constructorul - care intre timp s-a mutat in cartier - face "razii" noaptea si da indicatoarele jos.
Intre timp situatia a ajuns in ziarul local, scandal impreuna cu notarul. Asa ca urmatoarele blocuri pe care constructorul inca le ridica au in planul funciar inclus si locul de parcare aferent fiecarui apartament, nu mai e spatiu comun.

Situatia parcarii blocurilor vechi ramane incerta, constructorul in continuare cere bani ca sa puna indicatoare si le da jos pe cele puse de locatari. Politia nu se baga pe proprietate privata.

Ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
Dorin_V, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:02, 13 Mai 2025
Împrejmuiți ceea ce stăpâniți, pentru inceput

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la apartamentul meu, situat pe o proprietate privata ionutzinca ionutzinca Vreau sa ma lamuriti si pe mine, va rog, in urmatoarea situatie: eu si alti multi locatari, am cumparat apartamente intr-un cartier privat de locuinte; ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc mdutan mdutan Buna ziua, Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari. Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si ... (vezi toată discuția)