avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am fost păcălita de vecina mea sa cedez ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am fost păcălita de vecina mea sa cedez o bucata ...

Bună seara! Am fost păcălita de vecina mea sa cedez o bucata mica din teren pt ca nu putea sa facă cadastru și intabulare deoarece o parte din construcția ei era pe terenul meu.Urma ca proprietatea sa mi o vândă ( casa și teren) și am acceptat sa dau o declarație notariala ca sunt de acord sa mi se micșoreze suprafață pt ca ea sa poată intabula.Acum îmi cere o suma mult mai mare fata de ce a cerut initial.Daca deschid proces pot anula declaratia pe motiv de dol?Nu am decat o inregistrare de unde reiese ca urma sa facem tranzacția și s a răzgândit.Daca am grefa și merg la ocpi, ea poate sa vândă altcuiva atata timp cât în cartea funciara o sa apară litigiu.? Sa presupunem ca un posibil cumparator își asuma sa preia procesul. Exista alta varianta sa blochez cartea funciara? Din câte am înțeles nu prea am șanse sa se anuleze declaratia,fiind unilaterală și am dat o de bună voie.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:23, 13 Mai 2025
Buna ziua, trebuie analizata declaratia pentru a stii ce valoare juridica are, daca si ce efecte juridice produce. Cu acest demers trebuie sa incepeti si sa prezentati documentele unui avocat pentru o consultanta juridica aferenta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa cpaula cpaula Daca s-a fixat al doilea termen la proces se poate scoate un certificat de grefa pentru blocarea unei Carti funciare? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)