avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Preaviz inainte de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Preaviz inainte de pensie

Conform art.56(1) din Codul muncii, un CIM încetează de drept la data la comunicarii deciziei de pensie în cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare. Presupunând că această de cizie va fi primită la 01.06.2025 și comunicată angajatorului, mai poate fi vorba de perioadă de preaviz? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: lt , utilizator 17:50, 13 Mai 2025
In situatia incetarii de drept a c.i.m. nu se acorda preaviz.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. ... MarcelinaDoina MarcelinaDoina Buna ziua, am o Decizie de pensionare anticipata emisa in 28.06. va rog: 1/ Cererea de incetare CIM cu ce articol trebuie sa o fac? 2/ ce perioada de ... (vezi toată discuția)