avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime în muncă . Bună ziua . Vă rog să mă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime în muncă . Bună ziua . Vă rog să mă lămuriți ...

Vechime în muncă . Bună ziua . Vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă : Perioada lucrată cu forme legale în străinătate de către o persoană poate fi considerată vechime în muncă la încheierea unui contract individual de muncă în România și implicit la calculul sporului de vechime sau a gradației de vechime ? Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 13 Mai 2025
Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! Vechimea in munca prestata intr-un stat al Uniunii Europene se considera vechime in munca la un job in Romania pentru a i se calcula sporul de ... (vezi toată discuția)
Anii lucrați în ue pot fi recunoscuți și luați în considerare ca spor de vechime la o firmă din românia? Just-drept Just-drept Un roman daca a lucrat in afara, in zona U.E. timp de 6 ani, apoi s-a intors in Romania si si-a gasit un job la o firma, cum poate sa faca in asa fel ca ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in suedia Radu Husar Radu Husar Salut, am lucrat timp de 5 luni in Suedia si as dori sa stiu daca trebuie sa completez vreun formular sau ceva, si unde trebuie dus, pentru a imi adauga ... (vezi toată discuția)