avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de ...

Bună ziua, La vânzarea unui imobil extins cu autorizație de construcție pe teren concesionat, dar neintabulat la OCPI, noul proprietar poate face intabularea?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:43, 22 Mai 2025
deschideti topic nou, nu poluati unul existent

DinuX a scris:

Proiectele se pot vinde in orice stadiu. Atata vreme cat lucrarile sunt autorizate si autorizatia este in termen, nu conteaza daca e pusa doar o caramida sau e totul finisat. Se vinde casa existenta + proiect in lucru. Evident, pretul va fi mai mic pentru ca mai are ceva treaba si cumparatorul.
Din pacate initiatorul nu a mai revenit sa ne spuna in ce stadiu este extinderea si daca mai are si alte acte in afara de autorizatie.

Nu e chiar asa.
Se pot vinde în orice stadiu, dacă imobilul inițial nu a fost finalizat si intabulat. Și da, atunci nu contează ca e o cărămidă sau 3 etaje.
Dar există casa finalizata, cu proces verbal de recepție si intabulare cu suprafața de..
Ulterior, s-a emis o autorizație de extindere și s-au făcut adăugiri. Înțeleg ca există și pentru asta proces verbal final.
Practic, se cumpără o casa mai mare decât e în acte.
Buna seara,
Da, exista autorizație, recepția lucrări, totul este in conformitate, dar se pare ca nu pot sa vand pana nu intabulez extinderea la OCPI.Drepul de intabulare se pare ca nu se poate transmite cumpărătorului nici prin cesionare. Practic, mi s- a dpus ca toată documentatia mea e anulata în momentul înstrăinării.
Mi se pare cam exagerat, atâta timp cât cumparatorul este de acord

DinuX a scris:

Proiectele se pot vinde in orice stadiu. Atata vreme cat lucrarile sunt autorizate si autorizatia este in termen, nu conteaza daca e pusa doar o caramida sau e totul finisat. Se vinde casa existenta + proiect in lucru. Evident, pretul va fi mai mic pentru ca mai are ceva treaba si cumparatorul.
Din pacate initiatorul nu a mai revenit sa ne spuna in ce stadiu este extinderea si daca mai are si alte acte in afara de autorizatie.

pai daca totul e in conformitate, intabulati si vindeti.
dureaza 30-45 zile.
nu inteleg de ce o tineti cu dreptul de intabulare. intabularea este o obligatie, care se executa in anumite cazuri.
de exemplu, in cazul unei mosteniri intabularea NU e obligatorie. abia cand se doreste impartirea ei (partaj), ea trebuie facuta.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care ... an.stanciu9 an.stanciu9 Buna ziua, Cum intabulez o casa extinsă/modificata pentru care am autorizație de construcție? Apreciez ca ar trebui sa fie cea mai simplă varianta, dar ... (vezi toată discuția)