avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă donez partea mea dintr-un apartament copilului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă donez partea mea dintr-un apartament copilului în urma ...

Dacă donez partea mea dintr-un apartament copilului în urma unui partaj ,soția lui are dreptul la cest bun în cazul unui divorț între ei?Eu fiind recasatorita daca mor înainte soțului și nu fac donația el are dreptul la partea mea din prima căsătorie? Ce ar trebui să fac ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:36, 14 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in principiu puteti specifica in contractul de donatie ca se doneaza exclusiv copilului si astfel la un eventual partaj intre copil si sotie, nu va intra si apartamentul. Dar daca mai aveti alti copii sau sot supravietuitor la data decesului, donatia poate sa nu fie o optiune buna. In principiu mai bine gasiti alta modalitate: vanzare cu intretinere sau alta varianta in functie de detaliile suplimentare necesare care pot fi analizate de un avocat. Acesta va va sfatui in consecinta dupa lamurirea tuturor aspectelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miro56ro miro56ro buna sotia mea in urma decesului mamei ei a mostenit un apartament. eu ca sot am vreun drept asupra acestuia. Sotia a fost singura la succesiune. Acu vrea ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)