Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti cum pot rezolva o problema bancara! Am fost casatorita cu un cetatean german , dar acesta a decedat pe 30 octombrie 2020 in Romania , deoarece ne mutasem in Romania. El imi transfera in fiecare luna din contul sau din Germania o suma de 350 de euro pentru trai Banii acestia erau transferati in contul meu si erau tranformati pe loc in lei.Nu stiu cine trebuia sa anunte in Germania decesul lui (cred ca Primaria -starea civila ),ca sa opreasca transferul de euro in contul meu dupa deces ,dar mi s-au mai transferat cateva luni bani din Germania si acum mi-au cerut banii inapoi desi eu nu sunt vinovata cu nimic .Nu am inselat si nu am cerut nimic. Eu cred ca cei care nu au anuntat decesul sotului meu sunt vinovati si nu s-a sistat transferul de bani . Acum , sa zicem ca voi incerca sa inapoiez bani , dar nu stiu cum sa fac. Eu am contul in lei in Romania si nu stiu cum sa fac sa transfer la Volksbank in Germania suma datorata . Am niste IBAN-uri ,dar nu stiu cum sa transfer bani si daca trebuie sa-i transfer pe numele sotului decedat.Mentionez ca sotul meu era pensionar in Germania si mai mentionez ca eram divortati legal din anul 2018, deci nu se pune ca as fi mostenitoarea lui , doar banii au fost transferati in contul meu inca 6 luni dupa decesul lui .
va multumesc din inima
cu respect Claudia 14.mai.2025
Banii necuveniti trebuie inapoiati titularului de drept. Mergeti la banca Dvs si indicati contul de pe care ati primit banii, la banca Dvs vor schimba leii in EUR si vor vira in contul indicat.