avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma fara activitate, obligatii fata de contabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma fara activitate, obligatii fata de contabil

Buna ziua,

Am o firma deschisa (SRL) care functioneaza fara activitate, fara profit, a fost deschisa pentru a imi desfasura activitatea intr-un domeniu, dar ulterior nu am mai avut nevoie de ea si nici nu am reusit sa o inchid.
Dupa deschiderea firmei am contactat un contabil care s-a oferit sa imi depuna rapoartele / declaratiile si cu care ar fi urmat sa continui in momentul in care imi incepeam activitatea.
Contabilul respectiv nu a depus declaratiile respective si acum am inceput sa primesc instiintari de la ANAF cum ca acestea nu au fost depuse la timp.
Acum contabilul solicita sume de bani pentru toata perioada respectiva desi nu si-a desfasurat activitatea corespunzator.

Intrebari:
Din punct de vedere legal poate sa ceara sume de bani unei comapnii fara activitate / fara profit ?
Cui are obligatia de a achita suma respectiva ceruta ? Societatea din fondurile ei ? Sau administratorul din veniturile proprii ?
Am nevoie de vreun acord din partea lui ca sa pot inchide firma ?
Pot sa inchid firma daca nu achit suma solicitata de contabil ?
Poate sa imi creeze probleme contabilul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 14 Mai 2025
Ati avut contract incheiat cu acel contabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit srl elishepherd elishepherd Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu depun declaratiile la anaf? ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna seara. Acum cativa ani, parintii mei au deschis o firma in speranta ca vor reusi sa aiba si ei o viata putin mai buna prin deschiderea unui mic magazin. ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)