avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez într un spital, vreau sa știu dacă ești ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez într un spital, vreau sa știu dacă ești liber ultimele ...

Lucrez într un spital, vreau sa știu dacă ești liber ultimele 2 zile din luna și următoarele 3 zile din cealaltă luna ai nevoie sa fii libera , ti se poate da? Este ilegal?
Din ce am citit atâta timp cât nu încurci graficul nu ar fi nici o problema,și atâta timp cât șeful care îți face graficul îți dă liberele ,dar de la birouri nu se semnează pe motiv ca nu se poate. Dar în regulamentul intern nu scrie nicăieri ca ar fi ilegal sau ca nu se poate.
Ce ar trebui făcut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:22, 15 Mai 2025
Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.

In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna la tura de 12 ore delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie : In bucatarie am 4 bucatari , 2 sunt pe o tura, ceilalti doi pe alta tura. Daca pe prima tura unul din cei doi are concediu ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale nicoletabr22 nicoletabr22 Buna ziua, Lucrez intr-un supermarket de luni pana duminica 8 ore cu 2 zile libere pe săptămâna. In cazul in care Crăciunul e intr-o zi de duminica e ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)