avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZMEMBRARE CARTE FUNCIARĂ Bună ziua! În calitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZMEMBRARE CARTE FUNCIARĂ Bună ziua! În calitate de reclamant într-un dosar având ca ...

Bună ziua!
În calitate de reclamant într-un dosar având ca obiect rezoluțiune promisiune de vânzare-cumpărare, am notat litigiul la OCPI.
Ulterior, cartea funciară respectivă, aparținând unui bloc de locuințe, a fost dezmembrată în mai multe cărți. Nu am fost încunoștiințați de OCPI cu privire la acest aspect. Notarea litigiului nu a mai produs efecte ulteror dezmembrării. Care sunt pașii de urmat?
Fac cerere de reexaminare a încheierii de dezmembrare la OCPI?
În caz de respigere, mă adresez judecătoriei. Înțeleg că OCPI nu are calitate procesuală. Atunci, cine are calitate?
Și obiectul acțiunii care ar fi?
Cel mai recent răspuns: andi33 , utilizator 20:11, 15 Mai 2025
Dacă imobilul aflat în proces a fost dezmembrat, e posibil ca notarea litigiului să fi dispărut din noile cărți funciare. Asta înseamnă că se poate vinde mai departe fără ca noul cumpărător să știe că e un proces pe rol.

Situația poate fi reparată, dar trebuie acționat la timp.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui ... MonicaGab MonicaGab Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament si la recomandarea notarului nu am solicitat notarea in cartea funciara. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil cu litigiu inscris in cf trandafir88 trandafir88 \"Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am incheiat un antecontract pentru cumpararea a jumatate de duplex. Deoarece vanzatorul nu si-a ... (vezi toată discuția)
Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)