avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă ...

Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă succesiunea ca proprietarii să mi-l poata vinde.Mi se cere să dau un acont de 10% (bani pe care ei îi folosesc să facă succesiunea) sub o promisiune de vânzare-cumpărare sub anonimat însă nu la notar ci între mine - vânzătorii și agentul imobiliar (cică așa se blochează Cartea Funciară și doar mie o să poată să mi-l vândă). Este o informație adevărată?Pot pierde acest acont de 10%? E de preferabil să fac actele de promisiune la notar?(mi s-a spus ca dacă fac la notar pot pierde terenul, ei ii pot vinde altcuiva)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Anaid123 , utilizator 08:34, 18 Mai 2025
nicidecum! nu orice contract poate produce notarea in CF. E necesar sa faceti antecontractul la un notar. Agentul v-a transmis aceasta conditie in scris, sau e doar pe vorbe? Eu n-am auzit de antecontracte imobiliare sub anonimat. In CF notarea se face in clar cu nume si prenume. E ciudat si in acest caz e de preferat sa va asigurati serviciile unui avocat, care sa analizeze draftul de antecontract in prealabil. E posibil sa mai fie si alte clauze "ciudate".
Agentul imobiliar a spus ca se face un contract in scris in care semnam toti 3, vanzator- cumpărător - agenție.
Anonimat = “Înscrisul sub semnătură privată “
Oricum , la notar nu cred ca puteti face antecontract , cata vreme vanzatorii nu sunt proprietari . Si nu pot fi proprietari , cata vreme nu au dezbatut succesiunea . Eu nu sunt jurist , dar un inscris sub semnatura privata nu cred ca se poate inscrie in cartea funciara . Daca terenul este extravilan , sunt mult mai multe formalitati de facut , si aveti si mai putine garantii ca-l puteti cumpara , decat la unul intravilan .
Mulțumesc mult pt răspuns și pt implicare. Terenul este intravilan. Acum
am înțeles, până nu este finalizată succesiunea, nu există proprietar motiv pt care s-a optat pt această varianta.

Alte discuții în legătură

Vanzare teren fara succesiune azumy azumy As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au ... (vezi toată discuția)
Antecontract notarial versus antecontract sub semnatura privata AlinaHila AlinaHila Buna ziua care este diferenta pentru cumparator daca pentru viramentul unui avans pentru achizitia unui imobil incheie un antecontract la notar sau unul sub ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)