Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă succesiunea ca proprietarii să mi-l poata vinde.Mi se cere să dau un acont de 10% (bani pe care ei îi folosesc să facă succesiunea) sub o promisiune de vânzare-cumpărare sub anonimat însă nu la notar ci între mine - vânzătorii și agentul imobiliar (cică așa se blochează Cartea Funciară și doar mie o să poată să mi-l vândă). Este o informație adevărată?Pot pierde acest acont de 10%? E de preferabil să fac actele de promisiune la notar?(mi s-a spus ca dacă fac la notar pot pierde terenul, ei ii pot vinde altcuiva)
Va multumesc !
nicidecum! nu orice contract poate produce notarea in CF. E necesar sa faceti antecontractul la un notar. Agentul v-a transmis aceasta conditie in scris, sau e doar pe vorbe? Eu n-am auzit de antecontracte imobiliare sub anonimat. In CF notarea se face in clar cu nume si prenume. E ciudat si in acest caz e de preferat sa va asigurati serviciile unui avocat, care sa analizeze draftul de antecontract in prealabil. E posibil sa mai fie si alte clauze "ciudate".
Oricum , la notar nu cred ca puteti face antecontract , cata vreme vanzatorii nu sunt proprietari . Si nu pot fi proprietari , cata vreme nu au dezbatut succesiunea . Eu nu sunt jurist , dar un inscris sub semnatura privata nu cred ca se poate inscrie in cartea funciara . Daca terenul este extravilan , sunt mult mai multe formalitati de facut , si aveti si mai putine garantii ca-l puteti cumpara , decat la unul intravilan .
Mulțumesc mult pt răspuns și pt implicare. Terenul este intravilan. Acum
am înțeles, până nu este finalizată succesiunea, nu există proprietar motiv pt care s-a optat pt această varianta.