avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare

Buna ziua,

Un unchi doreste sa imi vanda un teren intravilan, insa nu a facut succesiunea de la tatal sau.
Cum eu nu locuiesc in Romania, exista posibilitatea sa semnez cu unchiul meu un antecontract de vanzare cumparare, fara a merge la notar (cu 2 martori), apoi sa il imputernicesc pe tatal meu sa semneze actul de vanzare la notar si sa obtina toate documentele necesare vanzarii (cadastru, intabulare certificat fiscal etc)?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este valabil un act sub semnatura privata in ce priveste terenurile., este nul. II faceti o procura sa poata cumpara in numele dvs. si poate incheia o promisiune de vanzare-cumparare notariala. Asteptati ca vanzatorul sa faca succesiunea si sa intabuleze dreptul de proprietate in cartea funciara. iar daca nu o face, sa va dea dublul avansului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Fals în acte: promisiune de vânzare-cumpărare autentificată în 2014, dar promitentul vânzător (tata) a decedat în 2013. ce pot face eu acum? Nicoletahagi Nicoletahagi Buna ziua! De curand am aflat ca cineva imi lucreaza hectarele pe care le am de la tatal meu. Am cercetat putin si am aflat ca exista o promisiune de vanzare ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)