avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunic. Buna ziua! Va rog sa-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunic. Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la ...

Succesiune dupa bunic.
Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea speta. Este vorba de o verisoara.
In urma cu 2 ani a decedat sotul. Anul acesta a decedat tatal sotului. Mama sotului doreste sa faca succesiunea la notariat.Aceasta mai are un fiu in viata. Verisoara mea are un copil in varsta de 8 ani. Stim cotele si tot demersul , Verisoara trebuie sa-l reprezinte pe minor. Intrebarea este ,ii trebuie vreo hatarare de instanta pentru tutela minorului, ca sa-l poate reprezenta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:48, 20 Mai 2025
Da.
Acceptare moștenirii este act de dispoziție.
Prin urmare, este necesara încuviințarea instantei de tutela și obținerea unei hotărâri prin care este numit un curator care sa îl reprezinte pe minor la dezbaterea succesiunii după bunic și sa semneze în locul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de succesiune Alice Calin Alice Calin Buna ziua, Sotul meu a decedat pe 4 martie 2021. Eu, sotia, si fiica noastra de 3 ani si 5 luni suntem singurele mostenitoare. Am inteles ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .va scriu pentru o prietena al cărei soț are cancer ... ÞUCMEANU SIMONA MARIA ÞUCMEANU SIMONA MARIA buna ziua .va scriu pentru o prietena care sotul ei are cancer pilmonar stadul 4 cu metastaze pulmonare, esofagiene si cerebrale . Ei au construi o casa ... (vezi toată discuția)
Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)