avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situație în cercul de prieteni cu o fată minoră ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situație în cercul de prieteni cu o fată minoră (15 ani, face 16 luna viitoare) și un băiat de 22

Deci… Bună ziua, am o situație în cercul de prieteni cu o fată minoră (15 ani, face 16 luna viitoare) și un băiat de 22, face 23 tot luna viitoare.
Ei sunt împreună de ceva vreme, cu acordul părinților amândurora, ea s-a mutat la el, tot cu acordul părinților, vorbește cu părinții ei, se întâlnește cu ei, merg împreună la ei, etc.
Ea e însărcinată, de luna asta sau luna trecută, nu știe sigur, încă nu a fost la control, ei au vrut ca lucrul acesta să se întâmple, și părinții ei știu și sunt de acord, și ai lui, nu are nimeni nimic împotriva, ea merge la școală, el are un loc de muncă stabil foarte foarte bine plătit, are o situație financiară foarte bună, au condiții foarte bună, așa, ea merge la școală în continuare, dat fiind faptul ca anu trecut ea nu s-a dus la școală, din motive personale (nu era cu el) și el a convins-o să continue școala(2024-2025) și so dus în continuare la școală, a ,,repetat” clasa a 8-a, și merge în continuare și acum și s-ar duce și mai departe, ei au o relație foarte bună, și ei doi și cu părinții din partea amândurora, ea nu vrea să meargă la control, pentru ca îi e frică ca îl ia poliția, sau îi poate face ceva băiatului, ce îi poate face băiatului, dat fiind faptul ca ei au vrut și părinții sunt de acord, și ea luna viitoare face 16 ani?
Ea a vrut, părinții au fost de acord, merge la școală...dar e un copil de 15 ani, care va avea un copil. În țara noastră legislația în vigoare , respectiv art. 220 din Noul Cod Penal, incriminează actul sexual cu un minor, iar diferența de vârstă dintre cei doi este de 7 ani, așa că nu există loc de interpretare.
Să meargă la doctor și să se îngrijească, oricum, la momentul nașterii spitalul, starea civilă de la locul înregistrării nașterii au obligația de a se sesiza din oficiu și de a anunța organele de poliție și protecția socială.
Legea penală recentă spune că fata fiind minoră, el a săvârșit o faptă penală numită viol.
Va fi cercetat penal.....
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
Dapix, utilizator
ce îi poate face băiatului, dat fiind faptul ca ei au vrut și părinții sunt de acord, și ea luna viitoare face 16 ani?

Codul penal
Art. 218 ind.1. -Violul săvârşit asupra unui minor

(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ca ei au vrut si parintii au fost de acord, nu conteaza.

Singura solutie e avortul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu corupere de minori? Pisi333 Pisi333 Buna! Am 14 ani si iubitul meu are 19 ani. In urma cu o luna am intretinut relatii sexuale cu acordul amandurora. Acum parintii mei au aflat si vor sa depuna ... (vezi toată discuția)
Sex consimtit cu o minora CONTECS EXPERT TOTAL SRL CONTECS EXPERT TOTAL SRL Buna ziua Am o situatie in familie: el 29 de ani ea 14 ani jumatate. Intretin relatii intime (parintii stiu ca l-au primit pe baiat in casa si sa ramana sa ... (vezi toată discuția)