avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arendare falsificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arendare falsificat

Contract de arendare falsificat

Stimați membri ai forumului,
Vă scriu pentru a solicita sfaturi și îndrumare cu privire la o situație juridică complicată în care se află mama mea, legată de un contract de arendare falsificat.
Situația de fapt:
1. Mama mea deține aproximativ 10 hectare de teren agricol moștenite de la părinții săi decedați, succesiunea nefiind încă realizată.
2. În anul 2017, a încheiat un contract de arendare pe 5 ani (până în 2022) cu o rudă.
3. Rudele au profitat de vulnerabilitatea mamei mele (vârstnică, divorțată, fără suport familial) și au început să plătească arenda cu întârziere și în sume reduse.
4. În 2022, mama a avut probleme grave de sănătate și a fost internată într-un azil.
5. Profitând de situație, rudele au întocmit și semnat în fals un contract de arendare pe 10 ani (2022-2032), folosind o copie expirată a buletinului mamei, fără consimțământul acesteia.
6. Pentru recolta din 2022-2023, nu au plătit arenda, dar au solicitat și obținut adeverințe de la primării și subvenții APIA pe baza contractului falsificat.
7. Am informat primăriile despre falsul constatat, solicitând să nu mai elibereze adeverințe pentru subvenții, dar fără rezultat.
8. Rudele au virat 50% din arenda restantă în contul mamei pentru recolta anului 2022-2023, dar nu au achitat diferența, deși a trecut aproape un an.
9. Rudele au închis întreprinderea individuală inițială și au transferat contractul falsificat pe o altă întreprindere, pentru a evita răspunderea.
10. Nu au plătit impozitul pe venitul din arendă nici pentru contractul inițial, nici pentru cel falsificat.
11. Încercările noastre de a încheia contracte reale cu alți arendași sunt blocate de primării, pe motiv că există un contract "valid".
Întrebări:
1. Ce pași legali putem urma pentru a anula contractul de arendare falsificat și a recupera prejudiciul cauzat de neplata arendei și de încasarea ilegală a subvențiilor?
2. Cum putem trage la răspundere rudele pentru falsul în declarații și pentru prejudiciile cauzate?
3. Ce măsuri putem lua față de primăriile care refuză să ne sprijine și par a fi complice cu rudele în această situație?
4. Cum putem proceda pentru a încheia contracte de arendare valabile cu alți arendași, în ciuda opoziției primăriilor?
Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturile și îndrumările dumneavoastră în această chestiune delicată. Aștept cu interes opiniile și recomandările experților juridici prezenți pe acest forum.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 11:07, 23 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu cine va poate răspunde l pe.un forum a astfel de spete cu n intrebari si multiple variante de raspuns. Momentan aveți mai multe probleme, înțeleg ca mama dvs nu a dezbătut succesiunea pt aceste terenuri și 2 starea de sănătate actuala a mamei dvs.Pt demersuri într un proces civil va loviiti de cele 2 probleme mai sus mentionate.Ar trebui sa consultati un av specializatn n penal pt a formula o plângere penala privind eventualul fals și .un av specializat în civil și fond funciar pt a analiza restul problemei.
Vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră. Apreciez timpul acordat și informațiile furnizate. Sunt conștient că este o situație complexă și că implică mai multe aspecte. Înțeleg că, pentru a soluționa această problemă, este necesar să consult un avocat specializat în domeniul civil și fond funciar, precum și unul specializat în penal, pentru a analiza toate aspectele menționate. Apreciez sfatul dumneavoastră, dar aș prefera să primesc câteva îndrumări concrete cu privire la pașii pe care ar trebui să-i urmez în demersul meu, inclusiv informații despre documentele necesare sau eventuale termene limită.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
giv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda neplatita georgemoro georgemoro As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)
Cum se iau subventii in agricultura pe terenuri cultivate fara documente mugurelserban mugurelserban Sunt un arendator,arendasul terenului a incheiat cu mine un act aditional de reziliere contract.si totodata a emis un biletel \"terenul a trecut in arenda la ... (vezi toată discuția)