avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva sa o accept la intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva sa o accept la intampinare

Buna ziua,
Fosta sotie a cerut in instanta custodia exclusiva a copilului. A venit comunicare in care sa depun intampinare. Pot scrie in intampinare ca ii cedez custodia exclusiva si cheltuiielile de judecata sa ramana in sarcina ei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:38, 23 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De putut, se poate scrie orice.

Dar nu veți fi exonerat de plata cheltuielilor de judecată.

... „pârâtul nu poate fi exonerat de la plata cheltuielilor de judecată în situaţia în care obiectul acţiunii îl reprezintă un litigiu din categoria celor nesusceptibile de procedura punerii în întârziere sau un litigiu în care hotărârea nu se poate pronunţa doar pe baza recunoaşterii pârâtului”. (Decizie RIL nr. 21/2022)
Sau pot face o declaratie notariala prin care ii ofer custodia exclusiva si ea sa depuna cerere de incetarea judecatii?

romascanu a scris:

De putut, se poate scrie orice.

Dar nu veți fi exonerat de plata cheltuielilor de judecată.

... „pârâtul nu poate fi exonerat de la plata cheltuielilor de judecată în situaţia în care obiectul acţiunii îl reprezintă un litigiu din categoria celor nesusceptibile de procedura punerii în întârziere sau un litigiu în care hotărârea nu se poate pronunţa doar pe baza recunoaşterii pârâtului”. (Decizie RIL nr. 21/2022)

Nu merge cu declarație notariala.
Daca vreti sa nu achitați cheltuielile cu avocatul ei, analizați ipoteza sa va plătească ea avocatul dvs.

Cazurile trebuie analizate pe detalii și detaliile nu pot fi analizate de avocat fără a avea datele problemei în concret.

Generic vorbind, se pot scrie cărți și ar trebui sa le citiți dacă vreți o analiză generala jurisprudentiala care sa o puteti analiza în raport de mai multe ipoteze posibile.

București 2025
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata divort Diamandi Diamandi Sotul a facut cerere de divort in care cere ca eu sa platesc 50% din cheltuielile de judecata si din onorariul avocatei lui. Exista un articol din codul civil ... (vezi toată discuția)
Proces minor anelia88 anelia88 am intentat un proces de stabilire a domiciliului unui minor.as vrea sa stiu daca la primul termen al procesului mai pot cere si incredintarea minorului? (vezi toată discuția)
Nu ma prezint la proces kenzzo kenzzo buna ziua ,am ajuns la concluzia ca decat sa ma mai prezint la proces si sa depun intimpinare nu se merita ca cheltui niste bani in plus , trebuie sa anganjez ... (vezi toată discuția)