Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema legata de mostenire.
In familia tatalui meu au fost 4 frati( tata, un frate si 2 surori). In 1981, dupa moartea părinților, baietii au renuntat la mostenire in favoarea fetelor(in masa succesorala era inclusa doar casa, pamanturile nu le apartineau, erau la stat).
In 1991, conform Legii 18, tata si fratele au facut cerere pt pamant si au primit titlu de proprietate. Una din surori nu a facut cerere.
Acum nepoatele acestei surori ne au dat in judecata ca sa anuleze titlul de proprietate pe motiv ca nu este legal si ca ele au drept pentru ca atunci cand tata si fratele lui au renuntat la mostenire, au renuntat la tot, ca si cand n ar fi fost niciodata mostenitori. Ele spun ca au consultat avocati de prestigiu de la o casa de avocatura si ca vor castiga procesul. Dar bunica lor nici nu a facut cerere pentru pamant, deci a pierdut dreptul la pamant, mostenind doar ce i revenea surorii care a facut cerere si care murind nefiind casatorita si neavand copii, pamantul i a revenit de drept.
Care este adevarul?
Buna ziua, trebuie vazuta cererea de chemare in judecata si restul actelor dosarului. Este absolut necesar sa va aparati in dosar, sa formulati intampinare samd. Angajati un avocat sa studieze actele si sa va reprezinte in proces, cu simple informatii orientative nu puteti castiga procesul.