avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Spatiu minim locuit
Discuție deschisă în Executare silită

Spatiu minim locuit

Buna ziua,
Am inteles ca daca am datorii la ANAF, nu mi se poate executa silit singurul apartament pe care il am ca proprietate (spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa).
Ce se intampla daca pe langa acesta, detin si dreptul de uzufruct la o casa la tara?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:25, 6 Iunie 2025
Buna ziua, puteti fi executat silit pe orice bun, indiferent ca este unul singur sau mai multe, ca este sau nu spatiu de locuit.
Cu tot respectul am citit in Codul de Procedură Fiscală Parte integrantă din Ordonanţă 92/2003:
"(3) În cazul debitorului persoană fizică nu poate fi supus executării silite spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa, stabilit în conformitate cu normele legale în vigoare."
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ati citit in codul fiscal NU se intampla in practica.
Vi se executa si singurul imobil in care locuiti, o sa vedeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată credit bancar, executare silita imobil neipotecat. este posibil? marilin marilin Daca am executare silita pt neplata unui credit bancar, mi se poate executa si casa chiar daca nu am girat cu ea? (vezi toată discuția)
Probleme cu recuperatori kruk lucaflavius2014 lucaflavius2014 buna ziua.tatal meu a facut un imprumut la bcr acum 8-10 ani dupa 6-7 ani nu a mai putut plati si a intarziat sau facut procedurile de vanzare catre ... (vezi toată discuția)
Probleme executare silita misu12345 misu12345 Dupa ce am fost executat silit eu , sotia , soacra mea intr-un dosar cesionat de o banca unei firme de recuperari creante , ni-sa facut poprire la toti pe ... (vezi toată discuția)