avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pe numele copilului care face 15 ani in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pe numele copilului care face 15 ani in septembrie ...

Buna ziua ,imi spuneti va rog si mie,daca vreau sa trec ,casa pe numele copilului care face 15 ani in septembrie(am 2 copii)dar vreau doar pe unul sa las casa ,cum procedez,si ce costuri implica?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:37, 26 Mai 2025
Va trebui sa discutați cu un notar, costurile variază în functie de valoarea casei .Deoarece fiul este minor o sa mai trebuiască ceva formqlitati
Ar fi mai eficient sa o donez?Va multumesc mult pt raspuns!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Va trebui sa discutați cu un notar, costurile variază în functie de valoarea casei .Deoarece fiul este minor o sa mai trebuiască ceva formqlitati

Păi în afară de donație nici nu mai aveți altă variantă în situația copilului minor.
Și alte formalități......., e mai complicat când viitorul proprietar e minor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci dumneavoastra vreti sa discriminati unul dintre copii, da? Ei sunt mostenitori rezervatari si le incalcati rezerva succesorala. Celalalt copil va putea actiona in judecata pentru incalcarea rezervei succesorale. In RO omul nu poate dispune chiar cum vrea de bunurile lui. Nu mai spun ca atunci cind va deveni major va putea sa vanda casa primita gratis inaintea succesiunii si sa isi ia BMW nou si apoi sa aiba o problema locativa. Deci atentie! Succes!.
Celalalt copil de 10 ani:))) are deja o casa donata ,deci sa fim fair!!!

ibn a scris:

Deci dumneavoastra vreti sa discriminati unul dintre copii, da? Ei sunt mostenitori rezervatari si le incalcati rezerva succesorala. Celalalt copil va putea actiona in judecata pentru incalcarea rezervei succesorale. In RO omul nu poate dispune chiar cum vrea de bunurile lui. Nu mai spun ca atunci cind va deveni major va putea sa vanda casa primita gratis inaintea succesiunii si sa isi ia BMW nou si apoi sa aiba o problema locativa. Deci atentie! Succes!.

Alte discuții în legătură

Speta mostenire leonida leonida buna ziua, X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)
Act donatie Stefanpetrut Stefanpetrut donatia a fost facut cu scutire de raport de la masa succesorala, se refera la un teren pe care sa construit o casa, donatia a fost facuta de catre parinti ... (vezi toată discuția)
Contestarea donatie de catre fii mostenitori luiza_luana luiza_luana Buna ziua! Ma puteti lamuri in aceasta problema: Tatal meu a donat casa lui unei nepoate a ultimei sotii. Sotia este moarta. Tatal meu are 2 copii, eu si sora ... (vezi toată discuția)