avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dețin un teren cu casa intravilan moștenit legal de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dețin un teren cu casa intravilan moștenit legal de 2000 metri ...

Dețin un teren cu casa intravilan moștenit legal de 2000 metrii pătrați conform cărții funciare vechi ( eu nu am făcut măsurători de actualizare ) .Vecinul meu si-a intabulat terenul și a intrat cu 100 de metrii pătrați în terenul meu deși intre noi exista un gard cu stâlpi de beton vechi de vreo 60 de ani . Cum pot sa i-mi recuperez cei 100 de metrii și sa i-mi intabulez terenul și casa ? Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:40, 25 Mai 2025
Faceti masuratorile cadastrale si toate actele subsecvente,
Incercati sa va intelegeti cu vecinul, si daca nu se poate,
Deschideti actiune in instanta cu obiect revendicare imobiliara.
Faptul ca si-a intabulat primul acea suprafata va conta destul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie teren dobandit in anii 1980 prin incrisuri si cabana in zona montana intravilan adicxu adicxu Buna seara.Tatal meu a cumparat in anii 1980 un teren cu o cabana momarlaneasca construita pe suprafata aceea si atunci au facut hartie de mana .Suprafata ... (vezi toată discuția)
Constructie gard teren intravilan! doresc sa construiesc un gard ... cosmin30 cosmin30 Constructie gard teren intravilan! Doresc sa construiesc un gard 25 metri fundatie boltari...si 100 metri stalpi cu plasa....cei 125 de metri sunt doar o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa. ... mariustz mariustz Buna seara, Am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa. Terenul se afla intr-o localitate si are case in jur, am vecini in toate partile. In ... (vezi toată discuția)