avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am achizitionat un teren pe care vreau sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa. ...

Buna seara,

Am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa.
Terenul se afla intr-o localitate si are case in jur, am vecini in toate partile.
In spate am 2 vecini, iar pe o parte gardul era inexistent, ramasi doar stalpii si plasa gaurita, asa ca am facut eu tot gardul pe costurile mele.

Dupa cateva zile vecinul din spate sustine ca i-am intrat in teren cu 50cm si ca ma da in judecata, desi i-am spus ca daca considera asta e liber sa masoare si sa mute gardul, insa el vrea sa-l mut tot eu, tot pe costurile mele, ceea ce nu mi se pare corect tinand cont ca eu l-am facut complet, fara sa-i cer nici un leu.

Ce se poate face in situatia asta? Eu am facut gardul dupa cum era inainte, pe stalpii vechi doar ca am adaugat beton si plasa noua.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:36, 29 Martie 2021
chemati un cadastrist sa vedeti exact unde e limita de proprietate.
Daca va castiga vecinul in instanta , il veti darama pe cheltuiala dvs. Daca il veti costrui pe razor, puteti sa ii cereti jumatate din costuri.
Am masurat azi in diverse metode, odata cu ruleta odata am intins o sfoara cap coada si imi da intr-adevar ca as fi intrat 12cm la el pe teren, insa in carte funciara eu am intr-un loc lungime 67.9 si unde am masurat la el am 67.6, fiind putin curbat, ceea ce inseamna ca daca eu am intrat la el cu 12cm si el e la mine cu aproximativ 12.

Daca il las sa ma dea in judecata, si se descopera ca si el e la mine in teren cu 12cm, trebuie sa-i platesc eu judecata, poate avea pretentii?
pai da, ca va castiga procesul. Dar si dvs puteti sa va aparati si sa dovedit ca sunteti unul in curtea celuilalt :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot muta gardul pe hotar? corinaas corinaas Buna ziua, am un teren cu casa pe care tatal meu a facut gardul dupa cum a fost cel vechi si anume ocolind o magazie a vecinului care intra pe terenul meu, la ... (vezi toată discuția)
Intarusare(parcelare) gresita. apolonia apolonia Buna ziua, am nevoie de sfatul dumneavoastra. In aprilie 2007 am cumparat un lot de pamant de 459 mp. In luna august 2008 am intrat in posesia autorizatiei ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru gs2005 gs2005 Buna ziua, Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi. In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si ... (vezi toată discuția)