avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt in situatia in care bunica si fiul ei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt in situatia in care bunica si fiul ei (tatal ...

Buna ziua. Sunt in sitiatia in care bunica, si fiul ei ( tatal meu ) au decedat.Nu putem sa facem succesiunea dupa bunurile bunicii deoarece de pe urma bunicul meu ( sotul bunicii ) nu avem un document prin care sa facem dovada ca este decedat.Bunicul a plecat in 1943 la razboi si de atunci nu sunt informatii despre el la nicio institutie a statului roman. In aceasta situatie nu putem finaliza succesiunea pe motiv ca bunicul ar putea fi in viata !!! Bunica a decedat la varsta de 93 ani, Ce solutie as avea sa rezolv aceasta situatie. Cu stima, Nicu Costache
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
Nicu Costache, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:31, 26 Mai 2025
Dacă nu reușiți să aflați nimic despre bunic, trebuie să solicitați în instanță declararea judecătorească a morții acestuia. Se vor dispune verificări, iar la finalul acestora se va încheia un act de deces și vi se va elibera certificatul de deces necesar pentru succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces bunic- lipsa certificat de deces- imposibilitatea dezbaterii mostenirii dragnea.georgeta dragnea.georgeta In anul 1943 a decedat bunicul meu (bunica decedase anterior). In 2010 s-a eliberat un titlu pe un teren pe numele bunicului. Parintii mei (fratii lor si ... (vezi toată discuția)
Decesul tatalui axiclau axiclau parintii au fost divortati,dar mama nu a facut partaj ,apoi si mama a murit,tata a plecat sa munceasca prin tara si de atunci nu mai stim nimic de el.am auzit ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)