Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am o problema cu un vecin in varsta care ma hartuie constant, de peste doi ani, fara absolut niciun motiv, si vreau sa stiu daca m-ar salva o reclamatie la Politie pt hartuire. Sunt o persoana tanara si locuiesc singura, cu chirie intr-o garsoniera. Sub apartamentul meu, locuieste un cuplu in varsta de aproximativ 70 de ani, domnul fiind un fel de sef de scara, desi nu este membru in comitetul executiv. Acest domn in varsta, vine constant la usa mea batand si sunand insistent, de cateva ori in fiecare dupa-amiaza, la fel si in weekend, cand sunt acasa, sub diferite pretexte: ca l-as fi inundat, ca am desenat noaptea blocul cu grafitti, ca am furat presul de la intrarea in bloc, ca as fi oprit curentul electric la dansii in apartament(desi panoul electric al scarii este sub lacat), ca se aude zgomot de petreceri si pahare sparte noaptea de la mine, desi dansii dau tv-ul la maxim atat in cursul noptii cat si ziua, in weekend, dimineata la prima ora. Mi-au trimis 6 echipaje de politie pe timpul noptii, in decurs de 2 ani. Ma urmareste pe geamul locuintei dumnealui, de la parter, dimineata cand plec la job si striga cucu. Seara, cand dumnealui se intoarce de la plimbare, ma urmareste din fata blocului, uitandu-se insistent spre geamul meu, apoi vine sa sune la usa aducandu-mi o alta acuzatie. Daca nu deschid, bate si suna incontinuu. Echipajelor de politie care m-au trezit din somn noaptea, chemate de nenumarate ori, le-am si explicat ca am un job stresant si ca sunt si studenta la Master, am foarte rar vizitatori, doar ziua, in weekend, iar in cele mai multe weekenduri sunt plecata. Nu am timp nici sa respir, abia ma pot odihni, am de invatat, sunt foarte stresata si nu stiu cum sa-l opresc pe acest om bolnav,
Despre aceasta situatie l-am informat si pe proprietar, cu care am contract de inchiriere legal, stiu si Presedintele si Administratorul blocului, ultimii doi sfatuindu-ma sa stau linistita avand in vedere ca omul este, citez doar un batran nebun dar inofensiv. Proprietarul m-a sfatuit sa-l inregistrez, sa-i fac poze vecinului si cu aceste dovezi sa merg la politie si sa-l reclam pt hartuire, pt reclamatii nefondate si pt calomnie. Dansul merge zilnic la Presedinte sa ma parasca.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si sugestii. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
adriandimitriu , utilizator
21:31, 3 Iunie 2025