avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... detinere animale de companie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

detinere animale de companie

Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns.
puteti sa va aparati punandu-i o botnita cainelui care probabil ii deranjeaza pe vecini mai ales pe timpul noptii...
Pai detaliati un pic. Ce deranj face acest catel? Cine va da amenzi si cum au constatat acestia deranjul?
Si eu am avut timp de 18 ani un catel si nu a deranjat pe nimeni niciodata, pentru ca l-am educat foarte bine. In sfarsit, si noi ne-am adaptat programul pentru ca animalutul sa nu stea prea mult singur, aveam un program se scos afara pentru miscare si necesitati... In general cateii se dreseaza foarte usor. Daca nu stiti cum, apelati la un specialist. de mare ajutor v-ar fi emisiunile speciale de pe Planet animals (Cesar si cainii...).

Nu s-a facut nici o constatare,am platit amenda de 2 ori,cate 400 ron.Catelul nu o deranjeaza ,va asigur,este cuminte.Are dansa alte motive.Ce drepturi am ca detinator de animale?de ce sa fiu la mana unui vecin care nu suporta animale?

Acest catel nu deranjeaza,va asigur.Asta este un moft de-al ei.Cum pot sa scap de amenzi?

nu asta este motivul!Asa doreste vecina cica nu avem voie cu caini in bloc.Nu este un caine galagios.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
arockz, utilizator
Sunt mii de proprietari care au asfel de animalute de companie si nimeni nu le interzice asa ceva. Daca spune ca nu aveti voie, sa explice, sa va arate vre-un text de lege cu privire la ceea ce sustine. Nu va gasi asa ceva.
Daca ati platit acele amenzi, ati facut o mare greseala, mai ales ca ziceti ca nici nu s-a facut o anumita cercetare a organului de politie. Intreb, atunci in ce baza s-a intocmit acel proces verbal - care trebuia contestat, mai intai la sectia de politie de care apartineti sau eventual la judecatorie.
Incercati ca la urmatoarea AG a proprietarilor - care va avea loc in perioada februarie-martie 2011, sa adaugati la ordinea de zi si aceasta problema. In urma discutiilor veti adopta o hotarare valabila pentru toti membrii as. prop. - in sensul ca aveti voie sa detineti animale de companie in conditiile.... Vecina dvs. se va linisti, cel putin o perioada, dupa care va cauta un alt motiv sa va sicaneze... In acest caz trebuie sa o reclamati la sectia de politie - dar ne invartim in cerc!
kronky a scris:

Nu s-a facut nici o constatare,am platit amenda de 2 ori,cate 400 ron.Catelul nu o deranjeaza ,va asigur,este cuminte.Are dansa alte motive.

Cu toate ca ati fost intrebata pe forum, nu ne-ati spus cine va aplicat amenda: vecina sau vreun reprezentant al unei institutii.
Am avut si noi un caz in care, in urma reclamatiei, au venit in control doi inspectori de la Autoritatea de sanatate publica. Au constatat ca in apartamentul cu pricina sunt 3 caini si-au intocmit proces verbal de amenda, cu termen de mutare a cainilor din apartament...
Asadar, pe dumneavoastra cine va amendat si de ce?
Ca altfel, daca dumneavoastra achitati orice amenda, fara o constatare, fara motiv, fara a crea altora probleme, poate ne dati adresa sa va trimitem si noi un proces verbal de amenda si contul in care sa ne virati banii.:coffee:
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa mi-l aduc mie la apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)