avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Am decizia de pensie , conf. L263 din 2010 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Am decizia de pensie , conf. L263 din 2010 astfel- ...

Buna ziua ! Am decizia de pensie , conf. L263 din 2010 astfel-
1. Stagiul total de cotizare realizat-28 de ani, 5 luni, 16 zile, din care-
-in conditii normale de munca- 23 de ani,8 luni, 15 zile
-stagiu asimilat- 4 ani,8 luni,28 de zile, facultate +armata banuiesc
Nu am primit Decizie de recalculare conf L 365
Intrebare- Are rost sa mai insist sau nu ma incadrez in obtinere de PUNCTE DE STABILITATE. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:48, 26 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti dreptul la puncte de stabilitate . Aveti stagiu CONTRIBUTIV doar 23 ani , 8 luni si 15 zile , restul e stagiu asimilat . Punctele de stabilitate se acorda pentru perioadele contributive care depasesc 25 ani contributivi . Pe de alta parte , aveti - desigur - dreptul sa vi se recalculeze pensia in conformitate cu Legea 360/2023 . Doar ca - asa cum precis ati vazut prin presa - s-a achizitionat un minunat soft care … n-a mers decat pentru situatiile cele mai simple , nu si pentru situatiile cat-de-cat particulare ( care , de altfel , sunt foarte multe ) . Citeam , zilele astea , in presa , ca s-ar fi pus la punct acest soft si ca ar fi in testari , dar nimic oficial .
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! m-am pensionat in anul 2019 la varsta de 65 de ani. ... valentin.bodnar@yahoo.com valentin.bodnar@yahoo.com Buna ziua! M-am pensionat in anul 2019 la varsta de 65 de ani. La data respectiva aveam un stagiu de cotizare de 27 ani 3 luni si 27 zile (incluzand si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare privind recalcularea pensiei pentru ... felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, Am o intrebare, privind recalcularea pensiei pentru limita de varrsta. Sunt nascuta la 02 August 1960 si am iesit la pensie la limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la recalculare pensie conf.legii 221/2018? Hellas Hellas Buna ziua.Am iesit la pensie in anul 1994 cu stagiu realizat 39 ani,2 luni si 22 zile,din care 24 ani 2 luni si 22 zile in grupa a -2-a (legea 3/1977). Trebuia ... (vezi toată discuția)