avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, in cat timp se poate face o plangere penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, in cat timp se poate face o plangere penala pt inselaciune ...

Buna ziua, in cat timp se poate face o plangere penala pt inselaciune la politie, de la data infractiunii?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:38, 5 Iunie 2025
În termen de 3 luni de la data la care ați aflat despre săvârșirea faptei.
Buna ziua,

In cazul inselaciunii nu este incidenta plangerea prealabila, care trebuie depusa in termen de 3 luni de la data savarsirii faptei.

Plangerea penala se depune respectand termenul de prescriptie a raspunderii penale, cel de 8 ani.
Buna seara, Una calda, una rece,
Da, inselaciunea nu este urmaribila la plangerea prealabila (3 luni), este adevarat.
Dar, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani.
A se vedea Art 244 alin 1 si 2 C. pen., rap. la Art 154 alin 1 lit d) C. pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptelor in noul cod penal urgent clr2607 clr2607 Buna seara.Trebuie sa stiu:in cati ani se prescriu faptele in noul cod penal care intra in viigoare in 2014 in ceea ce priveste infractiunile de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala flomrco47 flomrco47 Care este diferenta dintre o plangere penala si o plangere prealabila? Si care este termenul pentru a depune o plangere penala? Pentruca am citit in NCPP ca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie luca_dinu2001 luca_dinu2001 Buna ziua, Imi puteti spune dupa noul cod penal care este perioada de prescriptie la complicitate la inselaciune in forma continua si fals in inscrisuri sub ... (vezi toată discuția)