avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Apar ca administrator în firme necunoscute – ce pot ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Apar ca administrator în firme necunoscute – ce pot face?

Ce pot face în legătură cu faptul că apar ca administrator sau asociat în mai multe firme fără să știu nimic despre ele?

Bună ziua,

Din 2017, primesc constant citații de la poliție și de la judecătorie în legătură cu diverse procese în care sunt implicat ca parte din firme. Am mers la Registrul Comerțului și am descoperit cu surprindere că figurez ca administrator în 11 firme și asociat în altele. Nu am nicio legătură reală cu aceste companii și nu știu cum a ajuns numele meu acolo. Mai grav, sunt cetățean străin și în perioada respectivă eram doar student în România.

La un moment dat am fost chiar obligat să plătesc o sumă către ANAF pentru una dintre aceste firme, iar în ultima vreme sunt tot mai des chemat la judecătorie. De fiecare dată este vorba despre o altă firmă. Am întrebat un avocat și mi-a spus că nu pot face nimic altceva decât să mă prezint ori de câte ori sunt chemat și să nu mă îngrijorez, pentru că nu am efectuat tranzacții.

Totuși, situația devine tot mai stresantă pentru mine și pentru familia mea și simt că nu pot continua așa. Aș vrea să rezolv această problemă definitiv, să ies din aceste firme și să nu mai fiu implicat în nimic ilegal sau dubios fără voia mea.

Ce pot face în mod concret ca să ies din aceste firme și să scap de această problemă? Există un avocat specializat în astfel de cazuri pe care îl recomandați?

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mexu , utilizator 06:08, 2 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi trebuit sa faceți o plângere la politie ,sa indicați firmele respective,ss solicitați descoperirea celor care probabil v au falsificat semnatura etc.Ind8ferent de soluția din plângerea respectiva,de cât dura soluționarea aveați o dovada a demersurilorb făcute pt a fi prezentate autorităților interesate atunci când erați convocat..
Mulțumesc din suflet

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ar fi trebuit sa faceți o plângere la politie ,sa indicați firmele respective,ss solicitați descoperirea celor care probabil v au falsificat semnatura etc.Ind8ferent de soluția din plângerea respectiva,de cât dura soluționarea aveați o dovada a demersurilorb făcute pt a fi prezentate autorităților interesate atunci când erați convocat..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ganditi va cine a avut acces la datele dvs personale ex proprietari la care ati stat samd. Probabil este vorba de furt de identitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am trezit cu o firma pe cap mary_123454 mary_123454 as dori si eu un ajutor.am lucrat la un patron timp de 3 ani si acum ceva timp am aflat din greseala ca patronul a trcut una din firmele lui pe capul meu fara ... (vezi toată discuția)
Citatie politie Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: Sunt chemat astazi 12.08.2016 la circa de politie de sector de un anumit inspector pentru a fi intrebat de niste documente ... (vezi toată discuția)
Falsificare de semnatura ANCA STEFAN ANCA STEFAN Sunt administratorul unei firme si de curand am descoperit ca dir economic imi falsifica semnatura pe dispozitiile de plata.Tin sa precizez ca eu ,ca ... (vezi toată discuția)