avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În urma cu 20 de ani o persoana fizica cu care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În urma cu 20 de ani o persoana fizica cu care am incheiat un contract de creditare ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind urmatoarea situatie: in urma cu 20 de ani o persoana fizica cu care am incheiat un contract de creditare a instituit prin incheiere judecatoreasca masura sechestrului asigurator pe apartamentul meu. Suma respectiva nu am platit-o nici in ziua de azi iar persoana respectiva nu a intreprins o alta masura de recuperare insa in extrasul de carte funciara a proprietatii mele apare o sarcina in acest sens. Dupa un an si un pic, pe undeva in 2007 mi-a venit acasa o hotarare de perimare in actiunea respectiva si, evident vorbim in prezent de o suma prescrisa.

Intrebare:
- ce acte ar trebui sa prezint la OCPI pentru a anula aceea sarcina din extrasul de carte funciara a proprietatii mele? din ceea ce am gasit pe net, inteleg ca trebuie sa ma adresez aceleiasi instante care a pronuntat incheierea si sa depun o actiune pt ridicarea sechestrului; insa fiind vorba de un dosar atat de vechi la care exista si o hotarare de perimare, credeti ca e suficient sa invoc prescriptia si sa atasez ca proba doar acea incheiere pt sechestru?

Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 09:02, 29 Mai 2025
Buna ziua, trebuie analizate documentele, situatia nu este atat de simpla incat sa va puteti icupa singur, implica un dosar cu mai multe capete de cerere in instanta, un proces destul de complex. Ar fi bine sa apelati la un avocat.
Multumesc pentru raspuns!
Am luat legatura cu cei de la OCPI si mi-au spus sa ma adresez executorului care a trimis documentele de instituire a sarcinii pe imobil. M-am adresat si executorului care mi-a spus sa ma duc la grefa Judecatoriei si sa scot din dosar hotararea de perimare a cauzei apoi sa i-o trimit scanata pe email si va ridica sechestrul. Astea sunt informatiile pe care le-am primit si daca doriti o sa va tin la curent daca voi reusi sa scap de sarcina pe imobil doar cu hotararea de perimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ramas fara cauza doru anghel doru anghel Cand fiul meu major toxicoman a facut o delapidare, judecatoria a instituit sechestru asupra apartamentului Fara sa cerceteze cineva daca este coproprietar ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)